Splošni pogoji

Prodajni pogoji za nakupe preko spleta

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Best4Pet-Milan Prajner s.p. (ponudnik), ki blago na spletni strani best4pet.eu prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Podatki o podjetju:
Milan Prajner s.p.
Ulica Ubalda Vrabca 1
ID: SI 70442690
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 6038816000
TRR: SI56 0510 0801 3803 286 (ABANKA d.d.)

REGISTRIRANI UPORABNIKI
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Registrirani uporabniki lahko:

  • kupujejo v spletni trgovini Best4Pet

SPLOŠNI POGOJI
Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

KOMERCIALNI POGOJI
Cene:

  • Cena: je redna cena po kateri se artikel prodaja.
  • Znižana cena: je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas.
  • Stara cena: je cena po kateri se je artikel prodajal pred znižanjem.

Označevanje znižanih artiklov:

·         V razprodaji: so označeni izdelki, ki so trenutno v razprodaji, ki je časovno omejena

·         V akciji: so označeni izdelki, ki so trenutno v akciji, ki je časovno omejena.

·         Zadnji kosi: so artikli, ki imajo znižano ceno za nedoločen čas, oziroma do razprodaje zalog

Vse cene vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec plača znesek prejetega predračuna. Kupcu je po elektronski pošti posredovano tudi mesto na strežniku ponudnika, kjer je shranjena pogodba/predračun. S prijavo, kupec v svojem profilu lahko dostopa tudi do arhiva svojih naročil/nakupov .

Kupec v prejeti pošiljki prejme račun na katerem so poleg specifikacije stroškov tudi navodila za morebiten odstop od pogodbe/nakupa.

ZAVRNITEV NAROČILA
Ponudnik lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

ODSTOP OD POGODBE/NAKUPA
Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov  info@best4pet.eu sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na info@best4pet.eu , mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Ponudnik bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

GARANCIJA
Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancija je možno uveljaviti le ob predložitvi računa. a

REKLAMACIJA

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 15 dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@best4pet.eu, sporoči, da želi reklamirati kupljen izdelek.

Potrošnik ima pravico, da na blagu uveljavlja stvarno napako še 2 leti od dneva nakupa.

Kupec lahko reklamira izdelek, če izdelek nima lastnosti, ki jih je Trgovec navedel v opisu izdelka, je poslal napačno barvo, velikost  ali pa če izdelek  kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko zahteva zamenjavo izdelka, če je ta na zalogi, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Trgovec bo v čim krajšem roku obravnaval reklamacijo.

V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico zamenjati izdelek za enakega, za drugi izdelek iz ponudbe ali pa zahtevati vračilo kupnine.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške dostave.

V primeru, da kupec že ob prevzemu opazi znake poškodbe na pošiljki, prosimo da pošiljko zavrne in od dostavnega  uslužbenca zahteva sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki.

Le tako vam bomo lahko poslali novi izdelek in upoštevali reklamacijo.

 

PODATKI O STRANEH

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Trudimo se zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, kljub temu pa je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost,vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero, se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zahteva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

KODEKS PO ZEPT
Milan Prajner s.p., spletna trgovina Best4Pet.eu posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

 

 

Prijava na e-novice

Best4Pet.eu, Milan Prajner s.p.,  (v nadaljevanju: Best4Pet.eu), spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo podatke, pridobljene z obrazcem za prijavo na spletnem mestu best4pet.eu varoval skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Vaše soglasje za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov

S nakupom ali udeležbo v nagradni igri, se strinjate z sledečimi pogoji:

  • se strinjam s splošnimi pogoji prijave in prejemanja e-novic družbe Best4Pet.eu;
  • dovoljujem Best4Pet.eu, da na podlagi predloženih podatkov vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje moje podatke v svojih zbirkah kontaktov ter druge podatke o meni kot uporabniku e-novic, na način in v namene, opisane v nadaljevanju;
  • izjavljam, da sem seznanjen, da lahko kadar koli zahtevam, da Best4Pet.eu preneha uporabljati moje osebne podatke za neposredno trženje in pošiljati informacijska gradiva.

S prijavo na e-novice se uporabnik strinja z objavljenimi splošnimi pogoji. O morebitnih spremembah teh splošnih pogojev vas bomo sproti obveščali na spletnem mestu.

Namen zbiranja in hranjenja podatkov

Nameni zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe podatkov so pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, revij in vabil na dogodke, telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter obveščanje o aktivnostih, ponudbi in nagradnih igrah, katerih organizator je Best4Pet.eu, ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki nagradno igro organizira v sodelovanju z Best4Pet.eu

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Odjava od e-novic

Uporabnik lahko prekliče svojo prijavo v bazo tako, da v prejetem sporočilu z e-novicami klikne povezavo za odjavo od prejemanja e-novic. Uporabnik lahko odjavo e-novic in izbris kontakta zahteva z zahtevkom, ki ga pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@best4pet.eu

Po dokončni potrditvi odjave uporabnika bomo s seznama uporabnikov izbrisali vse podatke uporabnika.

 

PIŠKOTKI
Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.
Piškotki uporabljeni na tej strani
Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:
Piškotki za prijavo uporabnikov
Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletni strani uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran.
Piškotek, namenjen analitiki (Google Analytics) za merjenje obiskanosti spletnih strani, ki so na voljo izključno lastniku spletne strani.
Spletna stran ne uporablja invazivnih piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov.