1. Pri hranjenju mačke upoštevajte priporočeno količino predstavljeno na embalaži.

2. Mačke ne marajo jesti iz globoke sklede. Med hranjenjem raje obdržijo vidni kontakt z okolico. Visok rob posode pa se lahko med hranjenjem dotika tudi grla in otežuje požiranje hrane. Zato izberite nizko posodo, ki bo širša od mačjih brk. Skodelica za mačko mora biti vedno čista.

3. Pomembno je vedeti, da mačka ne želi jesti blizu mesta, kamor hodi na stranišče. Poleg tega mora biti posoda postavljena na mirno mesto v hiši. Umaknite posodo od hrupa in vhoda v stanovanje.

4. Večina mačk občasno jetravo. Trava je naraven emetik (sredstvo za bljuvanje) in pomaga mački, da se znebi kroglic iz dlak. Trava prav tako pomeni vir vlaknin, ki pospešujejo prebavo, in vir vitamina B, ki ga ponavadi manjka v meniju, sestavljenem izključno iz mesa.

5. Če imate več kot eno mačko, bodo nekatere verjetno bolj izbirčne od drugih. Vsaki mački dajte svojo skledo za hrano in pustite, da se sami razvrstijo.

6. Odsvetujemo hranjenje mačke z veliko količino kravjega mleka, ker vsebuje laktozo. Mačke laktoze ne prebavljajo, zato lahko ta povzroči drisko. Prepričajte se, da ima mačka vedno dostop do zadostne količine pitne vode.

7. Med obroki lahko mačko razveselite s priboljškom. Vendar pazite, da ne gre za prigrizke kot so kolači, piškoti ali kosi mesa. Če mačko prepogosto hranimo z “napačno” hrano, lahko to povzroči zdravstvene težave.

8. Mačke si v naravi poiščejo vire pitne vode. Zato bodo včasih pile iz luž, bazenov, kopalnih kadi. Poskusite mačko navaditi piti vodo iz svojega pladnja/posodice.